петък, 29 януари 2016 г.

СВОБОДНА ЕНЕРГИЯ - ФБ - 29.01.2016.

Българският пенсионер създаде уникално изобретение, с което произвежда електричество на места, където няма ток

Един български пенсионер, 66-годишният Михаил Михайлов от Хасково, надви чудовището, наречено електроразпределителни дружества в България. Той създаде електроцентрала, която обаче може лесно да се пренася, дори там, къдетоток няма. Особено полезно е неговото изобретение, когато енергото, заради неплатени сметки, дръпне шалтера, разкри сензационната новина Петел.
Mihail Mihailov
Българин изобрети истинско чудо – прави ток от нищото (Сн: Петел)
Михайлов споделя, че преносимата му ел.централа е много полезна за излизане сред природата или туризъм в балкана, където няма ток. Пенсионираният служител на електроразпределително дружество е открил, че с помощта на оловно-цинков акумулатор, с мощност 12 волта, който се зарежда от слънцето чрез соларен панел, може да си произведе сам нужното електричество.
Освен от слънцето, Михаил Михайлов допълни, че може да извлече нужната му енергия за задвижване на акумулатора от ветрогенератор в джобен размер, както и от светеща електрическа крушка.
Така цели 6 часа той ползва ток, а при слънчев ден, неговата преносимаелектроцентрала може да произведе дори и електричество за повече време.
Особено полезно е неговото изобретение за хора, които са закъсали на път или изгубени из планините, за осветление или за зареждане на таблет или мобилен телефон за връзка с близки или за сигнализиране на КАТ, бърза помощ или полиция, пише в. „Монитор”.
И като всяко гениално изобретение, идеята за него хрумнала на Михаил като на шега. Той гледал множеството репортажи по националните медии за тримата младежи, които се изгубиха из Стара планина това лято. За щастие всичко завърши с щастлив край, казва Михайлов, но ако момчетата си имаха от неговата подвижна електроцентрала до тежките издирвателни действия нямаше да се стигне.
Пенсионерът захранва прожектор, чиито лъч осветява 200 метра. Той решил да си тества изобретението през нощта като от дома си, на шестия етаж в Хасково, хвърлил монета от 1 лева и, с помощта на светлината от фенерчето си, успял да я открие.
Какво ли не правят българските пенсионери, за да намалят непосилните си сметки за ток, коментират познати на Михаил.

Няма коментари:

Публикуване на коментар